Ceramah Kultum Bahasa Sunda : Keutamaan Lailatul Qadar

Hani Hnsa 0 Komentar

Pada bulan Ramadhan kamu bisa melakukan aktivitas, yakni mendengarkan ceramah kultum Sunda bertema Keutamaan Malam Lailatul Qadar.

INDIFFS.COM – Memasuki bulan Ramadhan banyak aktivitas ibadah yang bisa kamu lakukan. Salah satunya yakni mendengarkan ceramah atau kultum Ramadhan Bahasa Sunda, bertema ‘Keutamaan Lailatul Qadar’. Saat bulan Ramadhan, tema yang diangkat biasanya seputar ibadah di bulan suci.

Ceramah Kultum Ramadhan merupakan ceramah singkat yang bisa sampaikan oleh seorang pemimpin agama, imam, atau Ustaz selama bulan Ramadhan baik itu sebelum shalat tarawih maupun setelah shalat subuh.

Ceramah Kultum Bahasa Sunda

Terinspirasi dari berbagai sumber, berikut teks ceramah kultum Ramadhan (Kultum Subuh dan Kultum Tarawih) bahasa Sunda bertema ‘Keutamaan Lailatul Qadar’:

Assalamu’alaikum Warohmatullahi Wabarokatuh

Innal hamdalillahi Nahmaduhu wa nasta’inuhu Wanastaghfiruh, Wana’uudzubillahi min syuruuri anu fusinaa wa min sayyiati A’malinaa, man yahdihillahu falaa mudhillalahu wa man yudhlul falaa hadiiyalahu wasyahadu an laa ilaha illallah waasyhadu laa ilaha illallah walahudahu, an laa ilaha illallah walahuwahu, waasyhadu walahulahulahu, ad.

Puji sinareng sukur ka Allah anu parantos maparin kasempetan ka urang tiasa ningali sareng mendakan bulan Ramadhan. Oge solawat sinareng salam mugia dilimpahkeun ka jungjunan urang Nabi Muhammad SAW.

Hadirin jama’ah muslimin wal muslimat anu dimulyakeun ku Allah di dunya sareng di akherat. Alhamdulillah, kalayan izin Allah urang tiasa ngumpul di ieu tempat.

Mudah-mudahan kempelan urang di dieu janten amal soleh supados urang tiasa tawasul sareng amal soleh ieu. Mudah-mudahan Allah ngajantenkeun dinten anu bakal datang dina kahirupan urang langkung saé tibatan dinten ayeuna. InsyaAllah.

Ibu-ibu sareng bapa-bapa,

Urang kedah terang, salah sahiji ciri bulan Ramadhan ieu nyaéta wengi Lailatul Qadar. Peuting anu langkung saé tibatan 1000 bulan. Dimana peuting, ieu ogé bakal turun dina 10 Poé Panungtungan Ramadhan.

Tangtos aya sababaraha kaistimewaan anu tiasa urang manfaatkeun dina wengi lailatul qadar ieu. Dimana kaistimewaan anu kahiji nyaéta wengi anu langkung saé tibatan sarébu bulan. Ieu sakumaha firman-Na dina QS Al Qadr.

Saterusna, kaistimewaan anu kadua nyaeta dihampura dosa-dosana, sakumaha anu dijelaskeun dina hadits anu diriwayatkeun ku Abu Hurairah RA.

Rosululloh SAW ngadawuh: ”Sing saha jalma-jalma nu sholat dina malem lailatul qadar lantaran iman jeung ngarep-ngarep pahala ti Allah, mangka bakal dihampura dosa-dosana nu geus kaliwat,” (HR Bukhari).

Lanjutan..

Hadirin sekalian,

Maka ciri anu katilu nyaeta wengi anu pinuh ku barokah. Kitu dawuhan Alloh dina surat Ad Dukhan ayat 3: ”Saéstuna Kami geus nurunkeun peuting nu barokah”.

Saparantos terang sababaraha ciri lailatul qadar ieu, hadirin tiasa ngartos naon anu kedah dilakukeun dina wengi lailatul qadar. Dimana urang henteu kedah nyéépkeun wengi anu pinuh ku barokah tanpa ngahurungkeun wengi éta ku ngado’a, ngado’a, ngado’a, ngado’a, sareng amalan anu sanés.

Sakitu wae materi anu tiasa didugikeun, mugia sadayana tiasa ngartos sareng nyandak pelajaran. Wallahul Muwaffiq ila aqmawithoriq. Wassalamu’alaikum Wr. Wb.

Demikian contoh teks materi ceramah kultum subuh dan tarawih Ramadhan Bahasa Sunda dengan tema ‘Keutamaan Malam Lailatul Qadar’. Semoga bermanfaat bagi kita semua.

Tanggapan

Belum ada

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Konten Terkait

Konten Terbaru