Ceramah Kultum Sunda : Keutamaan Shalat Tarawih Malam ke-25

Admin 0 Komentar

Pada bulan Ramadhan kamu bisa melakukan aktivitas, yakni mendengarkan ceramah kultum Sunda bertema Keutamaan Shalat Tarawih Malam ke-25.

INDIFFS.COM – Memasuki bulan Ramadhan banyak aktivitas ibadah yang bisa kamu lakukan. Salah satunya yakni mendengarkan ceramah atau kultum Ramadhan Bahasa Sunda hari ke-15, bertema ‘Keutamaan Shalat Tarawih Malam ke-15 Ramadhan’. Saat bulan Ramadhan, tema yang diangkat biasanya seputar ibadah di bulan suci.

Ceramah Kultum Ramadhan merupakan ceramah singkat yang bisa sampaikan oleh seorang pemimpin agama, imam, atau Ustaz selama bulan Ramadhan baik itu sebelum shalat tarawih maupun setelah shalat subuh.

Ceramah Kultum Bahasa Sunda Hari ke-25 Ramadhan

Terinspirasi dari berbagai sumber, berikut teks ceramah kultum Ramadhan (Kultum Subuh dan Kultum Tarawih) bahasa Sunda bertema ‘Keutamaan Shalat Tarawih Malam ke-25 Ramadhan’:

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Puji kagungan Allah, Pangéran sadaya alam. Sholawat sinareng salam mugia dilimpahkeun ka jungjunan alam Nabi Muhammad SAW, ka kulawargina sareng ka umatna anu tunduk tur taat ka anjeunna,

Baraya, sasih ramadhan anu pinuh ku barokah parantos sumping sareng alhamdulillah tos rengse ngalaksanakeun sholat magrib berjamaah, sakedap deui urang ngalaksanakeun sholat tarawih dina wengi ka 25 berjamaah.

Sholat tarawih mangrupa salah sahiji ibadah anu bisa dilaksanakeun dina bulan suci Ramadhan. Sajaba ti éta, pelaksana ogé boga prioritas hébat, wengi ayeuna urang meunang prioritas. Sakumaha anu dijelaskeun dina buku Durratun Nasihin, kieu kieu

Allah ngaberkahan anjeun

Hartosna Dina wengi ka dua puluh lima, Allah bakal ngaleungitkeun siksa kubur ti anjeunna.

Disebutkeun yén kautamaan solat tarawih dina peuting ka-25, Alloh ngajangjikeun ka umat-Na yén Allah bakal ngaleungitkeun siksa kubur ti manéhna engké.

Lanjutan…

Gusti ngaberkahan tamu.

Henteu ngan éta prioritas. Kautamaan saterasna dijelaskeun, dina hadits Imam Bukhari sareng Imam Muslim. Éta Rosululloh SAW ngadawuh

مَنْ قَامَ رَمَضَانَ إِيمَانًا وَاحْتِسَابًا ، غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ

Hartosna “Sing saha jalma anu ngalaksanakeun solat peuting dina bulan Romadhon (sholat tarawih) lantaran iman jeung ngarep-ngarep ganjaran ti Allah, mangka dihampura dosa-dosana anu geus kaliwat” (HR Bukhari jeung Muslim)

Hadits sejen oge nyebutkeun yen Nabi Muhammad SAW ngadawuh

مَنْ قَامَ رَمَضَانَ إِيمَانًا وَاحْتِسَابًا غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ( مت)فق عليه

Hartosna, ”Sing saha jalma anu ngalaksanakeun shalat (Tarawih) dina bulan Ramadhan kalawan iman jeung ihlas (karna Alloh ta’ala) maka bakal dihampura dosa-dosana anu geus kaliwat.” (Muttafaq ‘Alaih).

Ku kituna, kacida dianjurkeun ka satiap umat Islam sangkan terus ngamangpaatkeun peuting-peuting Ramadhan ku amalan anu pinuh ku kahadéan. Sapertos solat tarawih, khususna dina wengi ka-25 sareng unggal wengi Ramadhan.

Ku kituna penting pikeun urang ngamangpaatkeun bulan Ramadhan pikeun ngahontal loba kautamaan. Ngalangkungan puasa di sasih Ramadhan, mudah-mudahan urang tiasa kalebet jalmi-jalmi anu jujur, adil sareng tawakal. Wilujeng ngalaksanakeun ibadah puasa, mugia ramadhan taun ieu langkung sae tibatan taun-taun sateuacana. Wallahua’lam.

Akhirul Kalam, meureun sakitu wae ti simkuring. Hapunten upami aya kalepatan dina pangiriman.

Bilahiittaufiq wal hidayah wa ridlo wal inaya. Wassallamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Demikian contoh teks materi ceramah kultum subuh dan tarawih hari ke-15 Ramadhan dengan tema ‘Keutamaan Shalat Tarawih Malam ke-25 Ramadhan’. Semoga bermanfaat bagi kita semua.

Tanggapan

Belum ada

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Konten Terkait

[quads id=1]

Konten Terbaru