Lirik Lagu SWIPE – ALYPH Sempat Viral di TikTok, Ini Maknanya!

Resa Azzahra 0 Komentar

Lagu SWIPE - ALYPH sempat viral di TikTok, ternyata ini makna lirik ada dalam lagu tersebut. Penasaran? Yuk simak ulasannya disini!

INDIFFS.COM – Akhir-akhir ini, Lagu Swipe yang dipopulerkan oleh Alyph Feat Dato Seri Vida viral di sosial media TikTok. Banyak potongan lagu tersebut digunakan pengguna sebagai audio untuk gerakan khusus yang sesuai dengan lirik lagu tersebut.

Alyph sendiri merupakan seorang penyanyi sekaligus penulis lagu, komposer, dan produser berdarah Singapura-Melayu. Saat ini, pemilik nama lengkap Syarifullah tinggal di Malaysia.

Aku ada type
Kalau aku like aku like
Kalau tak
Aku swipe
Swipe

Aku ada type
Tak kisah hype ke tak hype
Kalau aku like aku like

Kalau tak
Aku swipe
Swipe

Tak nak jaga hati
Lebih baik aku jujur
Dah banyak situasi yang ku mengalami
Biar takde yang ku kesali
Dulu mereka kata kena buat macam ni
Kalau tak confirm takle pergi
Bila aku tak dengar
Mereka kata ego tinggi
Tak pandai bawak diri
Korang boleh pergi m

Baby aku ada type
Kalau aku like aku like
Kalau tak
Aku swipe
Swipe
Aku ada type

Tak kisah hype ke tak hype
Kalau aku like aku like
Kalau tak aku swipe
Swipe

Ngada ngada
Bagi secubit nak segenggam
Diam
Skarang aku nak segalanya
Amacam
Cabaran
Buat kebaikan masa depan kau kena letak jawatan
Amacam
Aku nak susah kan hidup kau
Tak Kau da terbiasa orang dengar cakap
Kau da leka Itu sebab kau stuck
Bagi otak aku lap

Aku wipe
Bagi lega lega
Lega lega lega lega lega
Kau dibebas dera
Kau dapat nikmati warna senja

Itu aku
Like
Pada hujung hari
Aku susun sepuluh jari
Moga yang tak bersetuju akan buka hati
Psyche

Korang boleh pergi m

Aku ada type
Kalau aku like aku like
Kalau tak
Aku swipe
Swipe

Aku ada type
Tak kisah hype ke tak hype
Kalau aku like aku like
Kalau tak
Aku swipe
Swipe

Aku ada type
Kalau aku like aku like
Kalau tak
Aku swipe
Swipe
Inilah kehidupan lumrahnya
Jika kau ada ramainya keneng keneng

Nah, lagu diatas memiliki makna sebuah cerita tentang pengalaman ALYPH dalam bermain aplikasi pencari jodoh (dating). Ia memilih tipe wanita yang merupakan tipe nya. Ia tetap berpegang teguh pada pendiriannya. Jika tidak menyukai seseorang, ia tidak akan bermuka dua demi menyenangkan hati orang tersebut.

Tanggapan

Belum ada

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Konten Terkait

Konten Terbaru