Teks Ceramah Kultum Sunda : Istiqomah Ibadah Setelah Ramadhan

Admin 0 Komentar

Pada bulan Ramadhan kamu bisa melakukan aktivitas, yakni mendengarkan teks ceramah kultum Sunda bertema Istiqomah Ibadah Setelah Ramadhan.

INDIFFS.COM – Memasuki bulan Ramadhan banyak aktivitas ibadah yang bisa kamu lakukan. Salah satunya yakni mendengarkan teks ceramah atau kultum Ramadhan Bahasa Sunda hari ke-28, bertema ‘Istiqomah Ibadah Setelah Ramadhan’. Saat bulan Ramadhan, tema yang diangkat biasanya seputar ibadah di bulan suci.

Ceramah Kultum Ramadhan merupakan ceramah singkat yang bisa sampaikan oleh seorang pemimpin agama, imam, atau Ustaz selama bulan Ramadhan baik itu sebelum shalat tarawih maupun setelah shalat subuh.

Ceramah Kultum Bahasa Sunda Hari ke-25 Ramadhan

Terinspirasi dari berbagai sumber, berikut teks ceramah kultum Ramadhan (Kultum Subuh dan Kultum Tarawih) bahasa Sunda bertema ‘Istiqomah Ibadah Setelah Ramadhan’:

Bismillaahirrahmaanirrahiim..

Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh,

اَللهُ أَكْبَرُ اَللهُ أَكْبَرُ اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ اَللهُ
أَكْبَرُ اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ اَللهُ أَكْبَرُ اَللهُ أَكْبَرُ. اَللهُ أَكْبَرُ كَبِيْرًا وَالْحَمْدُ ِللهِ كَثِيْرًا وَسُبْحَانَ اللهِ بُكْرَةً وَأَصِيْلاً، لاَ إِلهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ، صَدَقَ وَعْدَهُ، وَنَصَرَ عَبْدَهُ، وَأَعَزَّ جُنْدَهُ، وَهَزَمَ اْلأَحْزَابَ وَحْدَهُ، لاَ إِلهَ إِلاَّ اللهُ وَلاَ نَعْبُدُ إِلاَّ إِيَّاهُ مُخْلِصِيْنَ لَهُ الدِّيْنَ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُوْنَ، لاَ إِلهَ إِلاَّ اللهُ وَاللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ وَللهِ الْحَمْدُ.
 اَلْحَمْدُ ِللهِ الَّذِيْ وَفَّقَنَا ِلإِتْمَامِ شَهْرِ رَمَضَانَ وَأَعَانَناَ عَلىَ الصِّيَامِ وَالْقِيَامِ وَجَعَلَنَا خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ للِنَّاسِ. نَحْمَدُهُ عَلَى تَوْفِيْقِهِ وَهِدَايَتِهِ. وَأَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيْكَ لَهُ الْمَلِكُ الْحَقُ الْمُبِيْنُ، وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُوْلُهُ خَاتَمُ النَّبِيِّيْنَ. وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَالتَّابِعِيْنَ وَمَنْ تَبِعَهُمْ بِإِحْسَانٍ إِلَى يَوْمِ الدِّيْنَ، أَمَّا بَعْدُ: فَيَا عِبَادَ اللهِ، أُوْصِيْكُمْ وَنَفْسِيْ بِتَقْوَى اللهِ فَقَدْ فَازَ الْمُتَّقُوْنَ، وَأَحُسُّكُمْ عَلَى طَاعَتِهِ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُوْنَ

Segala puji bagi Allah Swt. Selawat dan salam semoga senantiasa tercurahkan kepada junjungan kita, Nabi Agung Muhammad saw. beserta keluarga, sahabat, dan orang-orang yang mengikutinya hingga yaumulkiamah. Amm ba’du,

Sadaya puji kagungan Allah SWT. Sholawat sinareng salam mugia salamina dilimpahkeun ka junjungan urang sadaya, Nabi Besar Muhammad SAW. dibarengan ku kulawargi, sohabat, sareng jalmi-jalmi anu ngiring dugi ka yaumulkiamah. Emh ba’du,

Hadirin kaum muslimin wal muslimat

Sabenerna umat Islam geus sabulan pinuh puasa dina bulan Ramadhan 1444 H. Malah lain ngan ukur puasa, umat Islam ogé ngalaksanakeun rupa-rupa ibadah saperti solat Tarawih, méré zakat dina wangun menu buka puasa jeung sahur, tadarus Al-Qur. ‘an, ngadegkeun qiamulail, jeung iktikaf ngabagéakeun peuting Lailatul Qadar.dina bulan Ramadhan.

Teras dinten ieu, urang umat Islam sareng umat Islam parantos sumping dina dinten kameunangan, Idul Fitri 2023. Umat Islam ayeuna nuju lebet kana dinten kameunangan kumargi parantos suksés nahan lapar, haus, hawa nafsu, sareng sagala larangan Allah SWT. salila Ramadhan.

Lanjutan..

Sanajan bulan Ramadhan geus kaliwat, umat Islam teu kudu ngalalaworakeun kana parentah Allah. Urang kudu salawasna ngajaga taqwa ku cara ngalaksanakeun ibadah-ibadah anu geus dilakonan dina bulan Ramadhan saperti puasa sunnah, zakat, qiamulail, jeung maca Al Qur’an.

Ngajaga diri pikeun salawasna ngadoa, khususna saatos Ramadhan, sanés masalah anu gampang. Ku kituna, tekad, kayakinan jeung iman nu kuat diperlukeun pikeun nyanghareupan tangtangan, boh lantaran gawé boh karep. Alloh SWT.

Salah sahiji hal anu bisa dilakukeun sangkan urang istikamah dina ibadah nyaéta ku cara muraqabah, nyaéta ngadeukeutkeun ka Allah SWT. Kadeukeutna ieu bakal ngawangun kayakinan dina hate yen Allah SWT. salawasna ningali gerakan umatna.

Kalayan kayakinan éta, umat Islam tiasa langkung kuat nahan hawa nafsu sareng sieun ngalaksanakeun hal-hal anu dilarang syariat. Rasulullah saw. pernah ngawaler patarosan Jibril dina riwayat Imam Muslim kieu:

أَنْ تَعْبُدَ اللهَ كَأَنَّكَ تَرَاهُ فَإِنْ لَمْ تَكُنْ تَرَاهُ فَإِنَّهُ يَرَاهِ يَرَاكُمْ يَرَاكُمْ.

Hadirin kaum muslimin wal muslimat,

Ku kituna réngsé ceramah Ramadhan ngeunaan ngajaga ibadah sanggeus Ramadan. Mugia naon anu didugikeun tiasa mangfaat boh ka khatib boh ka para jamaah sadayana.

Demikian contoh teks materi ceramah kultum subuh dan tarawih hari ke-15 Ramadhan dengan tema ‘Istiqomah Ibadah Setelah Ramadhan’. Semoga bermanfaat bagi kita semua.

Tanggapan

Belum ada

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Konten Terkait

[quads id=1]

Konten Terbaru